Πως να ασφαλίσω μια πόρτα σιδερένια αποθήκης

Πως να ασφαλίσω μια πόρτα σιδερένια αποθήκης

Ένας συχνός στόχος των διαρρηκτών ειδικά το καλοκαίρι που υπάρχει περισσότερη ησυχία είναι οι πόρτες από τις αποθήκες που βρίσκονται στο υπόγειο της πολυκατοικίας.

Μόλις καταφέρουν και μπουν στο υπόγειο ανοίγουν και λεηλατούν όλες τις αποθήκες.

Όσο και αν δεν σας γεμίζει το μάτι (να το πω απλά) είναι μία πόρτα αρκετά δυνατή στην διάρρηξη. Αρκεί βέβαια να έχει την κατάλληλη κλειδαριά. Αν δηλαδή τηρήσετε κάποιους κανόνες ασφάλειας να είστε σίγουροι πως δεν θα καταφέρουν να λεηλατήσουν και την δικιά σας αποθήκη.

Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά τι πρέπει να κάνετε για να έχετε ασφάλεια σε μία πόρτα σιδερένια. Το σίδερο σαν μέταλλο δεν είναι εύκαμπτο, που σημαίνει ότι με λοστό δεν θα καταφέρουν τίποτα. Ο τρόπος για να την ανοίξουν είναι ο κύλινδρος της πόρτας. Ο πρώτος λοιπόν κανόνας και σημαντικότερος είναι ο κύλινδρος της πόρτας να είναι πρόσωπο στην πόρτα και να μην εξέχει καθόλου. Αν ο κύλινδρος εξέχει από την πόρτα δυστυχώς θα πρέπει άμεσα να τον αλλάξετε και να βάλετε την σωστή διάσταση. Η ιδανική διάσταση κυλίνδρου για μία σιδερένια πόρτα είναι 28×28. Υπάρχει βέβαια και ένα σχετικό άρθρο στο site το πως να επιλέξετε σωστή διάσταση κυλίνδρου.

Υπάρχουν κύλινδροι που διαθέτουν σύστημα να μην μπορεί να χωρίσει το ένα κομμάτι από το άλλο. Ένας τρόπος διάρρηξης είναι να κόβουν τον κύλινδρο στην μέση και να γυρνάνε την κλειδαριά. Παραπάνω σας αναφέρω ότι θα πρέπει ο κύλινδρος στην πόρτα να είναι πρόσωπο είναι ο λόγος για να μην μπορούν να πιάσουν απέξω τον κύλινδρο και τον κόψουν. Οι νέοι κύλινδροι που διαθέτουν το σύστημα να μην μπορούν να σπάσουν στην μέση είναι και η λύση για να μην σας διαρρήξουν. Κύλινδροι με σύστημα να μην χωρίζει το ένα κομμάτι με το άλλο υπάρχουν και με απλό κλειδί και ξεκινάνε μόλις από 15,00€. Είναι κάτι προσιτό στην τιμή. Τώρα αν θέλετε να ενισχυθεί και άλλο η ασφάλεια της πόρτας μπορούμε να βάλουμε πρόσθετη κλειδαριά ασφαλείας με κλειδί σταυρού. Αυτό θα κάνει ακόμα πιο ενισχυμένη την ασφάλεια στην πόρτα.

Ο κανόνας ασφάλειας που είναι ίδιος σε ότι αφορά κλείδωμα και κλειδαριά είναι η καθυστέρηση, όσο περισσότερα λεπτά ανεβάσετε το επίπεδο ασφάλειας τόσο θα μπορείτε να αφήσετε τους κλέφτες να κοιτάνε τη πόρτα σας.

Είναι στο χέρι σας να μην αφήσετε τους διαρρήκτες να λεηλατήσουνε την περιουσία σας. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να πετύχετε στο να μην πέσετε θύμα διάρρηξης.

Ας συνοψίσουμε λοιπόν τι θα χρειαστείτε ώστε να είναι η πόρτα της αποθήκης σας με περισσότερη ασφάλεια :

  • Ο κύλινδρος στη πόρτα θα πρέπει να έρχεται πρόσωπο και όχι να εξέχει
  • Επιλέξτε την σωστή διάσταση κυλίνδρου για την σιδερένια πόρτα που είναι 28×28 συνήθως (ανατρέξτε στο σχετικό άρθρο)
  • Επιλέξτε κύλινδρο που να διαθέτει σύστημα να μην μπορεί να χωρίσει το ένα κομμάτι του κυλίνδρου με το άλλο
  • Μπορεί να γίνει τοποθέτηση πρόσθετης κλειδαριάς ασφαλείας με κλειδί σταυρού και να έχει η πόρτα σας 2 κλειδαριές (έτσι θα γίνει η ασφάλεια πολύ πιο ενισχυμένη)

Να θυμάστε ότι 1 μόλις παραπάνω λεπτό αν καθυστερήσει ο κλέφτης θα σώσετε την κλοπή. Μπορούμε να τους αφήσουμε έξω, γιατί να μην το κάνετε;

Μπορείτε να ανατρέξετε στο site στα άρθρα και να βρείτε και άλλες χρήσιμες συμβουλές για την ασφάλεια σας.

Κλειδαράς Αφοί Λάσδα με αξιοπιστία και συνέπεια κοντά σας από το 1979.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *