Δείτε τους λόγους που πρέπει να έχετε 2 κλειδιά για το όχημα σας

Δείτε τους λόγους που πρέπει να έχετε 2 κλειδιά για το όχημα σας

Πολλές φορές το τελευταίο που σκέφτονται οι κάτοχοι οχημάτων είναι η υποχρέωση τους να έχουν 2 κλειδιά ενεργά. Το αναφέρω σαν υποχρέωση διότι σκεφτείτε τι είναι το όχημα σας χωρίς κλειδί. Πρέπει σε κάθε περίπτωση να έχετε εφεδρικό κλειδί για το αυτοκίνητο ή το μηχανάκι σας.

Όπως λίγο πολύ ξέρετε ότι από το 1997 και μετά τα αυτοκίνητα διαθέτουν σύστημα κλειδώματος το λεγόμενο immobilizer, όπως και κάποιες μοτοσικλέτες νεότερης τεχνολογίας. Αυτό φυσικά είναι η ασφάλεια του αυτοκίνητου από κλοπή όμως το immobilizer καθιστά ακόμα πιο περίπλοκα τα πράγματα στην περίπτωση απώλειας κλειδιών.

Αγοράσατε πρόσφατα νέο όχημα και είναι μόνο με ένα κλειδί; Είχατε δύο κλειδιά, χάσατε το ένα χρησιμοποιείτε το εφεδρικό και δεν έχετε φροντίσει να το αντικαταστήσετε; Μην το αμελείτε άλλο και φροντίστε άμεσα να αποκτήσετε εφεδρικό κλειδί!

Έχετε σκεφτεί πότε τι θα συμβεί αν χάσετε το μοναδικό κλειδί που έχετε για το όχημα σας;

Σκεφτείτε το τώρα να χάσατε το μοναδικό σας κλειδί…..

Δείτε τους λόγους που πρέπει να έχετε 2 κλειδιά για το όχημα σας

  • Σε περίπτωση απώλειας κλειδιού δεν θα μπορείτε να μετακινήσετε καθόλου το όχημα σας. Αύτο μπορεί να συμβεί οπουδήποτε, για παράδειγμα όταν θα είστε σε κάποιο ταξίδι. Σκεφτείτε να χάσετε το κλειδί σας και να βρείσκεστε και κάπου μακριά. Σίγουρα δεν θα ήταν ότι καλύτερο. Θα πρέπει να μπείτε στην διαδικασία ακόμα και μεταφοράς του αυτοκινήτου ή της μηχανής σας. Όλα αυτά που προανέφερα έχουν ως συνέπεια την μεγάλη σπατάλη χρόνου αλλά φυσικά και το χρηματικό κόστος που θα χρειαστείτε για την μεταφορά του οχήματος και την κατασκευή του κλειδιού εξ αρχής.
  • Υπάρχουν αυτοκίνητα όπως για παράδειγμα το SMART που μπορεί ξαφνικά να ξεπρογραμματιστεί το κλειδί από την μνήμη του αυτοκινήτου. Ένα δεύτερο κλειδί θα σας λύσει τα χέρια για να μπορέσετε να μετακινήσετε το όχημα σας.
  • Τα νέα κλειδιά που είναι με immobilizer και τηλεχειρισμό είναι σίγουρα πιο ευαίσθητα και μπορεί να πάθουν κάποια βλάβη από κάποια πτώση ή ακόμα και καταλάθος αν σας βραχεί
  • Ένας βασικός λόγος είναι και το οικονομικό, δηλαδή τι εννοώ για ένα δεύτερο κλειδί το κόστος είναι από 30€ ανάλογα το αυτοκίνητο και το κόστος αν χάσετε όλα τα κλειδιά και πρέπει να γίνει κλειδί εξ αρχής ξεκινάει από 130€ .

Υπάρχνουν πάρα πολύ λόγοι που πρέπει να έχετε πάντοτε 2 κλειδιά. Μην το αμελείτε…..

Δείτε επίσης

Έχετε χάσει όλα τα κλειδιά σας;

Κλειδιά αυτοκινήτου με immobilizer

Επισκευή πλακέτας κλειδιού αυτοκινήτου

Δείτε τους λόγους που πρέπει να έχετε 2 κλειδιά για το όχημα σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *