Επισκευή πλακέτας κλειδιού αυτοκινήτου

Επισκευή πλακέτας κλειδιού αυτοκινήτου

Ο τηλεχειρισμός του αυτοκινήτου είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα πράγματα που χρησιμοποιείτε στο αυτοκίνητο. Η χρήση είναι συχνή, σίγουρα πέφτει και από τα χέρια και αυτό πολλές φορές μπορεί να προκαλέσει ζημιά. Ακόμα και από την χρήση η φθορά και η βλάβη είναι ένα συχνό πρόβλημα που βλέπουμε καθημερινά.

Σίγουρα η αντικατάσταση ενός κλειδιού με τηλεχειρισμό στοιχίζει αρκετά χρήματα. Το κόστος ενδεικτικά κυμαίνεται από 70€ έως και 150€ ανάλογα πάντα με το αυτοκίνητο και την χρονολογία του. Η επισκευή σίγουρα συμφέρει από την πλήρη αντικατάσταση του κλειδιού.

Οι τεχνικοί μας προσπαθούν να σώσουν την πλακέτα του κλειδιού για να μην μπαίνετε στο μεγάλο έξοδο της πλήρης αντικατάστασης του κλειδιού. Οι εποχές για όλους μας είναι δύσκολες έχουμε την κατανόηση και για αυτό άλλωστε γράφω αυτό το άρθρο για να μπορέσω να σας ενημερώσω και να μην χρειαστεί να πετάξετε την πλακέτα του κλειδιού σας.

Σίγουρα κάποιοι θα έχετε σκεφτεί την λύση αφού χάλασε ο τηλεχειρισμός δεν πειράζει θα λειτουργώ την κλειδαριά της πόρτας και θα ανοίγω χειροκίνητα την πόρτα. Συγνώμη θα σας χαλάσω την λύση αυτή διότι δεν είναι λύση αλλά επιπλέον πρόβλημα. Γιατί επιπλέον πρόβλημα θα σκεφτείτε; Θα σας πω αμέσως, η κλειδαριά του αυτοκινήτου δεν είναι για καθημερινή χρήση (στα αυτοκίνητα που έχουν τηλεχειρισμό) την κλειδαρά την έχουν για ώρα ανάγκης δηλαδή αν μείνει από μπαταρία το κλειδί η το αυτοκίνητο να μπορείτε να το ανοίξετε χειροκίνητα.

Αν τώρα εσείς τώρα κάνετε καθημερινή χρήση στην κλειδαριά του αυτοκίνητου σας να σας ενημερώσω πως σύντομα θα σπάσει! Αυτό σημαίνει πολλά επιπλέον χρήματα και από το να βγάζατε κλειδί εξ αρχής με τηλεχειρισμό. Αν σπάσει η κλειδαριά του αυτοκινήτου σας και δεν έχετε και τηλεχειρισμό τότε θα χρειαστείτε και κλειδαρά για το άνοιγμα, επιπλέον θα χρεωθείτε και την επισκευή της κλειδαριάς. Οπότε όπως καταλαβαίνετε καλύτερα να προβλέψετε από την αρχή για να μην βρεθείτε τελικά με πολλά επιπλέον έξοδα.

Πιθανές βλάβες πλακέτας που επισκευάζονται

Σίγουρα για να γίνει μία διάγνωση στην πλακέτα πρέπει να την φέρετε από το μαγαζί να την δούμε. Θα προσπαθήσω όμως να σας πω μερικές βλάβες που συμβαίνουν συχνά και που είναι εφικτό να γίνει επισκευή. Χάλασαν τα κουμπάκια πατιούνται με δυσκολία, δεν μπορείτε να τα πατήσετε καθόλου ή έχουν φύγει εντελώς πάνω από την πλακέτα. Βλάβη η οποία επισκευάζετε, βάζουμε καινούρια κουμπιά. Πολλές φορές αυτό που συναντάμε είναι πλακέτες η οποίες μαζεύουν σκόνη και σταματάνε να λειτουργούν, αυτό το συναντάμε συχνά και σε ανθρώπους που το επάγγελμα τους είναι τεχνικό για παράδειγμα οικοδόμοι, λόγο πολύς σκόνης γεμίζει η πλακέτα μέσα και σταματάει να λειτουργεί. Σε αυτήν την περίπτωση με ειδικά υγρά καθαρίζουμε την πλακέτα τις κάνουμε συντήρηση και λειτουργεί ξανά. Υπάρχουν και άλλοι λόγοι να μην λειτουργεί η πλακέτα του κλειδιού που είναι όμως εφικτό να γίνει επισκευή. Θα μας την φέρετε από το κατάστημα και οι τεχνικοί μας θα σας πουν την βλάβη καθώς και την επισκευή της.

Οι λόγοι που δεν επισκευάζεται η πλακέτα του τηλεχειρισμού του κλειδιού σας.

Υπάρχουν και βλάβες οι οποίες δυστυχώς δεν γίνετε επισκευή. Νερό ή θάλασσα, αν σας έπεσε το κλειδί του αυτοκινήτου σας μέσα στο νερό και δεν βγάλατε αμέσως την μπαταρία από μέσα τότε δυστυχώς η πλακέτα βραχυκύκλωσε και δεν μπορεί πλέον να επισκευαστεί σε αυτήν την περίπτωση πάτε για καινούριο κλειδί, όπως και αν σπάσει η πλακέτα πάλι δεν είναι εφικτή η επισκευή του κλειδιού.

Ανάβει το λαμπάκι στο κλειδί αλλά δεν ανοίγει και δεν κλείνει το αυτοκίνητο

Πατάτε τα κουμπιά στο κλειδί, ανάβει το λαμπάκι αλλά δεν υπακούει το αυτοκίνητο, εδώ σίγουρα γίνονται λίγο πιο περίπλοκη να το πω έτσι η βλάβη. Συνήθως σε αυτήν την περίπτωση διαθέτουμε ειδικά μηχανήματα που θα ελέγξουμε να το κλειδί εκπέμπει στην περίπτωση που εκπέμπει κανονικά το κλειδί πρέπει να γίνει έλεγχος στο αυτοκίνητο. Αν το κλειδί δεν εκπέμπει τότε το πιθανότερο είναι ότι δεν επισκευάζετε η πλακέτα τηλεχειρισμού.

Μερικές Συμβουλές για να προστατέψετε την πλακέτα του κλειδιού σας από την φθορά

Υπάρχουν τρόποι που μπορείτε να δώσετε περισσότερο χρόνο ζωής στην πλακέτα. Πολλές φορές σκίζετε το εξωτερικό μέρος κλειδιού και μένει εκτεθειμένη η πλακέτα, αν διαπιστώσετε ότι το εξωτερικό μέρος του κλειδιού (το κέλυφος) έχει υποστεί φθορά φροντίστε να το αλλάξετε. Στο εμπόριο υπάρχουν ανταλλακτικά κέλυφοι κλειδιών για όλα τα κλειδιά των αυτοκινήτων. Προσοχή μην ρίχνετε αντισηπτικά υγρά πάνω στο κλειδί, το αντισηπτικό χεριών αλλοιώνει και καταστρέφει και την πλακέτα του κλειδιού αλλά και το μικρό τσιπ του κλειδιού. Αποφύγετε σε κάθε περίπτωση την χρήση αντισηπτικού υγρού πάνω κλειδί. Αν θέλετε να καθαρίσετε το κλειδί σας μπορείτε να το κάνετε με στεγνό καθάρισμα. Υπάρχουν προστατευτικές θήκες για τα κλειδιά των αυτοκινήτων που προστατεύουν το κλειδί σας από την φθορά της καθημερινής χρήσης, από πτώσεις και από υγρασία.

Αν έχετε απορίες που δεν έχουν λυθεί διαβάζοντας αυτό το άρθρο μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Αν έχετε κλειδί που δεν λειτουργεί τώρα ξέρετε ότι μπορείτε να μας το φέρετε από το μαγαζί μας και να σας το κάνουμε ξανά καινούριο, αν είστε εκτός Αθηνών μπορείτε να μας το στείλετε και εμείς να σας το ξανά στείλουμε πίσω καινούριο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 6984944444 και 2102626416 καθώς να μας στείλετε και email στο info@kleidaras-afoilasda.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *