ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ (σούστα) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ

Μηχανισμός επαναφοράς ή αλλιώς σούστα είναι ο μηχανισμός που κλείνει την πόρτα εισόδου. Υπάρχουν πολύ παράγοντες στην επιλογή της κατάλληλης σούστας, πρέπει να ληφθούν υπόψην πριν την αγορά.

Η επιλογή της σούστας γίνετε με το τι πόρτα έχετε, ξύλινη, αλουμινίου, σιδερένια, θωρακισμένη κ.τ.λ. Σημαντικός παράγοντας το βάρος της πόρτας, οι σούστες όλων των τύπων είναι κατασκευασμένες για συγκεκριμένα κιλά, χωρίζονται με νούμερα π.χ Νο1-6+ ελαφρύ τύπου έως και βαρέως τύπου για βαριές πόρτες. Βλέπουμε πάντα τα χαρακτηριστικά και επιλέγουμε σούστα με τα κιλά που μπορεί να κλείσει. Είναι ένας μηχανισμός που επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες ζέστη, κρύο, αέρας, υπάρχουν μηχανισμοί που δεν επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες και άλλοι που επηρεάζονται με αποτέλεσμα να ξεριθμίζονται. Επίσης πρέπει να λάβετε υπόψην πόσες φορές ανοιγοκλείνει η πόρτα, άλλο για μία πολυκατοικία που ανοιγοκλείνει πολλές φορές και άλλο ένα γραφείο για παράδειγμα.

Κάθε κατασκευαστείς έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Πριν την αγορά να κοιτάτε πάντα τι νούμερο σούστα επιλέγετε τα κιλά που υποστηρίζει. Ένα μικρό tip ακόμα και ελαφριά πόρτα να έχετε επιλέξτε μία πιο μεγάλη σούστα, διότι θα έχει πολύ μεγαλύτερο χρόνο ζωής και λιγότερο ρύθμισμα στο να λειτουργεί σωστά π.χ το φρένο να μην βαράει ή να μην μένει η πόρτα ανοιχτή να μην έχει δύναμη να κλείσει η πόρτα.

Αν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια μπορείτε να μας καλέστε στο 6984944444

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *