Τι είναι ο ηλεκτροπύρος;

Τι είναι ο ηλεκτροπύρος;

Όλο και περισσότερο πλέον γίνονται γνωστά τα συστήματα αυτόματου κλειδώματος. Υπάρχουν συστήματα αυτόματου κλειδώματος για όλους τους τύπους πορτών. Όπως και διαφορετικά συστήματα αυτόματου κλειδώματος που είναι κατάλληλα για επαγγελματικούς χώρους, για πόρτες εισόδου πολυκατοικιών, πόρτες αυλής, πόρτες διαμερισμάτων κ.α.

Πάμε τώρα να δούμε αναλυτικά τι ακριβώς είναι ο ηλεκτροπύρος, για ποιες πόρτες είναι πως λειτουργεί καθώς και τι δυνατότητες έχει.

Τι είναι ο ηελκτροπύρος και σε ποιες πόρτες μπορεί να τοποθετηθεί.

Ο ηλεκτροπύρος είναι ένα σύστημα αυτόματου κλειδώματος. Μπορεί να τοποθετηθεί σε πόρτες: Θωρακισμένες, σιδερένιες, securit (γυάλινες πόρτες εισόδου καταστημάτων) και αλουμινίου. Στις πόρτες εισόδου των πολυκατοικιών συνδέεται και συνεργάζεται με το θυροτηλέφωνο. Είναι ένα σύστημα το οποίο κρατάει την πόρτα κλειδωμένη όλο το 24ωρο.

Η βασική κλειδαριά της πόρτας λειτουργεί κανονικά. Ο ηλεκτροπύρος είναι κάτι πρόσθετο πάνω στην πόρτα.

Πως ξεκλειδώνει ο ηλεκτροπύρος;

Πάμε να δούμε τώρα της δυνατότητες που έχει για να ξεκλειδώσετε τον ηλεκτροπύρο. Από μέσα για να βγείτε έξω πατάτε ένα μπουτόν που τοποθετείτε συνήθως κοντά στην πόρτα. Εκτός και αν είναι επαγγελματικός χωρός όπου επιλέγετε εσείς που θέλετε το μπουτόν. Από έξω τώρα για να μπείτε μέσα οι δυνατότητες είναι πάρα πολλές.

Ας δούμε μερικούς από τους τρόπους που μπορείτε να ξεκλειδώσετε τον ηλεκτροπύρο όταν είστε επ’έξω: Με κάρτα (καρταναγνώστης), με κοντρόλ όπως του γκαράζ, με κωδικό ηλεκτρονικό, με βραχιολάκι ειδικό (αν υπάρχουν ηλικιωμένοι βοηθάει πολύ) ακόμα και με δακτυλικό αποτύπωμα.

Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος

Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ο ηλεκτροπύρος ξεκλειδώνει. Υπάρχει η επιλογή να τοποθετηθεί με τροφοδοτικό (μπαταρία) και σε περίπτωση διακοπής ρεύματος να συνεχίσει να είναι κλειδωμένος αλλά για κάποιες ώρες μόνο.

Τι ασφάλεια προσφέρει

Κοιτάξτε να δείτε αυτό με την ασφάλεια είναι υποκειμενικό με τον ηλεκτροπύρο. Τι εννοώ, ενώ μπορεί να τοποθετηθεί σε όλες τις πόρτες δεν προσφέρει σε όλων των ειδών πόρτες την ίδια ασφάλεια. Αν το θέλετε για επαγγελματική χρήση επιπλέον σε μία πόρτα για να μπορείτε να την ανοίγετε για παράδειγμα με το κοντρόλ είναι μία πολύ καλή λύση. Δεν είναι όμως και η ποιο σωστή λύση αν θέλετε μεγάλη ασφάλεια στην πόρτα σας.

Κάθε άρθρο που γράφω για εσάς μπορεί να μην τα πάω τέλεια με το γράψιμο, μπορεί να κάνω πολλά συντακτικά λάθη, θέλω να είμαι όμως ειλικρινείς μαζί σας και να σας δίνω σωστές και αντικειμενικές πληροφορίες που θα σας φανούν χρήσιμες.

Καλό είναι για την κάθε πόρτα, για το κάθε είδος πόρτας να μπαίνει και η κλειδαριά που είναι κατάλληλη πραγματικά για την πόρτα. Πάντα τα παραπάνω που διαβάζετε είναι αν σας ενδιαφέρει πραγματικά η ασφάλεια.

Στο locksonline.gr στο blog θα βρείτε σχετικά άρθρα με κλειδαριές αυτόματου κλειδώματος, για την χρήση τους και άλλες πολλές πληροφορίες. Πάντοτε φυσικά αν δεν σας λυθεί κάποια απορία ή αν έχετε κάποια ερώτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ηλεκτροπύρος

Παρακάτω θα βρείτε link από σχετικά άρθρα

Ηλεκτρονικές κλειδαριές για πόρτες εισόδου

Άνοιγμα πόρτας χωρίς κλειδί

Τι είναι οι κλειδαριές αυτόματου κλειδώματος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *