Μύρισε καλοκαίρι ….. και να κι οι σπείρες των διακοπών!

Πως να προστατέψετε το σπίτι σας από διάρρηξη.

Διαπιστώσαμε ότι μόνο το 25% των Ελλήνων χρησιμοποιούν ένα σύστημα ασφαλείας για την προστασία της περιουσίας και των αγαπημένων τους αντικειμένων και σχεδόν το 40% δεν κάνουν κάτι για να αποτρέψουν τους διαρρήκτες. Μετά από αυτή τη διαπίστωση, το 49% των ατόμων με τα οποία μιλήσαμε μετά από διάρρηξη είπε ότι άλλαξαν τις κλειδαριές τους, το 41% πρόσθεσε ένα σύστημα συναγερμού στο σπίτι και το 38% εγκατέστησε κάμερες ασφαλείας. Να είστε προνοητικοί και όχι να αντιδράτε κατόπιν εορτής!

Μισούμε να βλέπουμε τους ανθρώπους να υποφέρουν από τις
συναισθηματικές και οικονομικές απώλειες που έρχονται με μια διάρρηξη. Γι’ αυτό εμμένουμε στο σύνθημά μας ότι η ασφάλεια είναι ένας τρόπος ζωής, όχι μια σκέψη ή μια αντίδραση σε κάτι κακό που έχει ήδη συμβεί. Οποιαδήποτε ασφάλεια θα στοιχίσει πολύ λιγότερο από το κόστος της μέσης διάρρηξης.


Δεν είναι δυνατή η εγγύηση ότι δεν θα πέσετε θύμα διάρρηξης, αλλά υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε τώρα,  για να το κάνετε πολύ λιγότερο πιθανό.

Μείνετε μακριά από τα κοινωνικά μέσα!

…τουλάχιστον όταν πρόκειται για το σπίτι σας. Το 60% των θυμάτων διάρρηξης με τους οποίους μιλήσαμε, είπαν ότι ήταν ενεργά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθημερινά ή αρκετές φορές την εβδομάδα. Η δημοσίευση σχεδίων σχετικά με την έξοδο στην πόλη ή την εκπληκτική λήψη φωτό από τις διακοπές σας, είναι ένα σημάδι, μια επιγραφή νέον που αναβοσβήνει ξέφρενα για τους διαρρήκτες, ότι κανείς δεν είναι στο σπίτι. Μην προσθέτετε ετικέτες στις αναρτήσεις σας με την τοποθεσία σας και μην μοιράζεστε στιγμές μαγικών διακοπών ενώ βρίσκεστε εκτός πόλης.

Προσοχή στο τι βάζουμε δίπλα στον κάδο απορριμμάτων. Πολλές φορές όταν αγοράζουμε μία καινούρια τηλεόραση ή έναν υπολογιστή αφήνουμε τις κούτες δίπλα, αυτό μας έχει στοχοποιήσει κατευθείαν.


Προσοχή να μην αφήνουμε ανοιχτές τις κουρτίνες για μεγάλο χρονικό διάστημα διότι κάποιος μπορεί να παρακολουθεί τι γίνεται μέσα στο σπίτι.


Προσοχή σε κάτι ακόμα, να μην αφήνουμε εργαλεία στον εξωτερικό μας χώρο καθώς μία σκάλα για παράδειγμα είναι ένα πολύ καλό μέσο ώστε να φτάσει κάποιος στο μπαλκόνι μας.

Λάβετε μέτρα, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μετριάσετε τις επιπτώσεις από μια διάρρηξη, είναι να κρύψετε τα τιμαλφή σας. Εάν έχετε αναντικατάστατα αντικείμενα, αποκτήστε ένα χρηματοκιβώτιο στο σπίτι, που έχει βιδωθεί ή είναι πολύ βαρύ για να το μεταφέρει ο διαρρήκτης

Προσέξτε την αυλή σας. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο εξωραϊσμός μπορεί να διαδραματίσει ρόλο. Κρατήστε τους θάμνους και τα δέντρα κομμένα, ώστε να μην γίνονται σημεία που μπορεί κάποιος εύκολα να κρυφτεί. Εάν πηγαίνετε για διακοπές , βεβαιωθείτε ότι κάποιος φροντίζει τον κήπο, ώστε να μην φαίνεται ότι το σπίτι σας είναι κενό.

Αναβαθμίστε τις κλειδαριές σας. Οι κλειδαριές που είναι στάνταρ στις πόρτες σπιτιών και διαμερισμάτων δεν είναι συνήθως οι πιο ασφαλείς. Είναι εύκολο να ανταλλάξετε μια βασική κλειδαριά για μια που πληροί τα υψηλά πρότυπα ασφαλείας και έχει τη φήμη ότι κρατά τους εγκληματίες έξω.

Αποκαταστήστε τις αδυναμίες. Αναζητήστε ευπάθειες ασφαλείας γύρω από το σπίτι σας. Θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε από μια συρόμενη γυάλινη πόρτα σε ένα φωτισμένο μονοπάτι από το αυτοκίνητο μέχρι την μπροστινή πόρτα. Η προσθήκη επιπλέον κλειδαριάς ή εξωτερικού φωτός με ανίχνευση κίνησης παρέχει επιπλέον ασφάλεια και σας βοηθά να κοιμάστε καλύτερα τη νύχτα.

Μιλήστε στον ιδιοκτήτη. Εάν είστε ενοικιαστής, διατρέχετε υψηλό κίνδυνο διάρρηξης. Διαβάστε τη μίσθωση και μιλήστε στον ιδιοκτήτη σας για τυχόν ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια . Ρωτήστε αν μπορείτε να αναβαθμίσετε την κλειδαριά στο διαμέρισμά σας.

Μην περιμένετε. Πάρα πολλοί άνθρωποι αναβάλλουν την οικιακή τους ασφάλεια έως ότου έχουν ήδη διαρρηχθεί. Είναι εύκολο να πιστεύουμε ότι η διάρρηξη είναι κάτι που συμβαίνει σε «άλλους ανθρώπους», αλλά η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να συμβεί σε καθέναν από εμάς. Λάβετε μέτρα τώρα  για να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας, τα τιμαλφή, τα κατοικίδια ζώα και τα άτομα, είναι όλα προστατευμένα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *