Έχω απλή ξύλινη πόρτα μπορώ να την ασφαλίσω;

Έχω απλή ξύλινη πόρτα μπορώ να την ασφαλίσω;

Καταλαβαίνω πως η εποχή μας είναι δύσκολη και όσο αφορά τα οικονομικά του κάθε νοικοκυριού αλλά όσο αφορά και τις κλοπές στα σπίτια. Μια ξύλινη πόρτα διαμερίσματος με απλή κλειδαριά είναι ο ευκολότερος στόχος για τους διαρρήκτες. Όσο πιο εύκολα ανοίγει μία πόρτα τόσο πιο πολύ γίνετε στόχος τον κακοποιών. Ξέρω ότι πολύ από εσάς θα θέλατε να αλλάξετε την πόρτα σας με μία θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας, τα οικονομικά όμως μπορεί να μην βοηθούν.

Ο σκοπός λοιπόν του άρθρου αυτού είναι να σας δώσω λύση, ώστε να ασφαλίσετε την πόρτα σας, να μην είναι ένας εύκολος στόχος. Ναι μπορείτε να ενισχύσετε κατά πολύ την ασφάλεια μιας απλής πόρτας. Ρεαλιστικά δεν θα είναι μία πόρτα ασφαλείας, αλλά δεν θα ανοίγει αθόρυβα σε χρόνο 0.

Κάθε λεπτό παραπάνω καθυστερήσεις είναι και αυτό που θα σας σώσει. Για να μην λεηλατήσουν οι διαρρήκτες το σπίτι σας και την περιουσία σας.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι και σχετικά οικονομική να ασφαλίσετε την πόρτα σας. Θα αναφέρω παρακάτω μερικούς από τους τρόπους. Θα ξεκινήσω από την πρακτικά πιο ασφαλή λύση.

Έχω απλή ξύλινη πόρτα μπορώ να την ασφαλίσω;

Πρόσθετη κλειδαριά ασφαλείας

Μια από τις πιο καλές λύσης είναι μία δεύτερη κλειδαριά στην πόρτα ασφαλείας. Λίγο πολύ θα έχετε δει ξύλινες πόρτες με πρόσθετη κλειδαριά που είναι περίπου στο ύψος του ματιού όπως κοιτάτε την πόρτα. Παλιά ήταν γνωστή ως κλειδαριά τρίαινα όπως την έχω ακούσει από αρκετούς πελάτες να την αναφέρουν έτσι.

Παλιά ήταν με το κλειδί τύπου χρηματοκιβωτίου πλέον βγαίνει σε νέου τύπου με μικρό κλειδί και προστατευτικό defender όπως κάτι αντίστοιχο έχουν και οι θωρακισμένες πόρτες. Υπάρχει στο site μας εδώ στο blog και σχετικό αναλυτικό άρθρο που αναφέρω για τις κλειδαριές αυτές πιο αναλυτικές πληροφορίες.

Defender στην υπάρχον κλειδαριά της πόρτας

Αυτός είναι ένας ακόμα τρόπος να ενισχύσετε την ασφάλεια της πόρτας σας. Στην υπάρχον κλειδαριά σας να βάλετε ένα προστατευτικό κυλίνδρου για να μην μπορούν να κάνουν απόπειρα διάρρηξης στο κύλινδρο της πόρτας. Τοποθετήστε εξωτερικά της πόρτας με βίδες εσωτερικά της πόρτας . Καλύπτει εντελώς τον κύλινδρο και δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση.

Μπάρα εσωτερικά της κάσας της πόρτας

Άλλος ένας τρόπος ενισχύσετε της πόρτας είναι από την μεριά της κάσας. Δεν είναι λίγες φορές που χτυπούν με δύναμη την πόρτα και σπάει το κάσωμα της πόρτας εκεί που κρατάει η γλώσσα της πόρτας. Με το άσχημο αποτέλεσμα να μπουν και πολύ γρήγορα μάλιστα. Η μπάρα θα ενίσχυση λοιπόν το κάσωμα της πόρτας και δεν θα επιτρέψει να σπάσει.

Κύλινδρος ασφαλείας “ασπαστος”

Μία καλή λύση ασφάλειας είναι οι νέοι σχετικά κύλινδροι που έχουν κυκλοφορίσει εδώ και αρκετά χρόνια είναι οι κύλινδροι που είναι άσπαστοι. Τι εννοούμε άσπαστος κύλινδρος; όλοι οι κύλινδροι στο σημείο που βιδώνουν είναι ευάλωτη με αποτέλεσμα να τους πιάνουν απέξω με ειδικό εργαλείο και να τον κόβουν στην μέση, είναι από τους πιο γρήγορους τρόπους ανοίγματος.

Υπάρχουν λοιπόν κύλινδροι που δεν κόβονται στην μέση. Κόβονται μερικός και δεν σπάει στην μέση για μπορέσουν να διαρρήξουν την πόρτα. Είναι από τις πιο οικονομικές λύσεις και θεωρώ πως το λιγότερο που θα έπρεπε να έχει μία απλή πόρτα είναι έναν κύλινδρο άσπαστο.

Αναφέραμε λοιπόν σε αυτό το άρθρο αρκετές λύσεις για να μπορέσετε να ασφαλίσετε μία απλή πόρτα ξύλινη διαμερίσματος. Θα βρείτε στο blog του site μας και άλλα άρθρα με συμβουλές ασφάλειας.

Έχω απλή ξύλινη πόρτα μπορώ να την ασφαλίσω;

Κλειδαράς Αφοί Λάσδα κοντά σας από το 1979!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *